Polisen har öppnat en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt.
Polisen har öppnat en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt.

Polisen i Kista utreder ännu en incident som kan ha samband med attacken mot tiggarna natten mot söndag. Under tisdagsmorgonen upptäckte några av EU-migranterna att deras tillhörigheter eldats upp. – I ljuset av händelserna dagen innan så kan man naturligtvis misstänka att det kan höra ihop, säger Stephan Kiernan, närområdespolischef.

Det var under tisdagsmorgonen som den grupp EU-migranter som hotades mellan söndagen och måndagen återvände till centrala Kista efter att de bott i en evakueringsbostad .
Då upptäckte de att någon bränt en del tillhörigheter som de lämnade bakom sig.

Metro har tagit del av bilder som visar bland annat plastkassar med kläder och filtar som ligger brända i närheten av torget.
Polisen bekräftar för Metro att man har öppnat en utredning om skadegörelse genom brand, men det finns ingen misstänkt.

– Det kan diskuteras om det är tillhörigheter eller bråte. EU-migranterna ombads ta med sig sakerna från den här platsen när de tog sig till sin nattbostad i går kväll, men det gjorde de inte. Sedan såg man att sakerna bränts nu under morgonen, säger Stephan Kiernan, närområdespolischef i Kista som har en tät dialog med gruppen.

Det finns inga vittnen till händelsen, men Kiernan säger att man ser på händelsen, delvis i ljuset av det som hände natten mellan söndagen och måndagen, då två män ska ha hotat tiggarna, och skvätt tändvätska mot dem. 

LÄS MER: Man ska ha sprutat tändvätska mot tiggare

Bienvenido Flores, som hjälper EU-migranter i Stockholm, säger att gruppen nu är än mer uppskärrad.
– Gruppen är fortfarande i chock, säger han.

Hur kommer det sig att sakerna lämnades kvar?
– De hade ingen plats att förvara dem på dit de skulle och sova, säger han.

Två män är misstänkta för hotet och tändvätskeattacken natten mot måndagen. Den ene, som misstänks ha sprutat tändvätskan, häktades under måndagen.
Han är tidigare känd av polisen för mindre brottslighet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset