På torsdagen begravdes den 40-årige brandman som avled i sin tjänst i februari. Mannen, från brandkåren Attunda, blev påkörd av en bil i februari. Han hedrades med en kortege av räddningsfordon som körde genom Stockholm.

Den 8 februari gick larm om en trafikolycka vid Norrsundavägen i Sigtuna. En bil hade körd av vägen och räddningsfordon ryckte ut till platsen, någonting bland annat DN skrivit om.

► LÄS MER: Påkörd brandman har avlidit
 

Insatsledare var en 40-årig trebarnspappa. Ännu vet ingen hur det gick till men han blev påkörd av en bil under insatsarbetet. Han skades, fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset men kom sedan ändå att avlida av sina skador.

Mannen begravdes under torsdagen, och hedrades stort. Brankåren i Attunda där mannen arbetat körde kortege med räddningsfordon från Gustav Vasa kyrka i Stockholm där begravningsceremonin hölls.

– Alla är djupt tagna av det som hänt. All personal i tjänst medverkar tack vare att övriga brandförsvar i länet stöttar med resurser under den tid ceremonin tar. Vi har valt att hedra honom med en kortege. Han var en mycket uppskattad medarbetare som fick betala det högsta priset av alla, säger Ida Texell, förbundsdirektör Brandkåren Attunda till DN.

Bilisten som körde på brandmannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet och vållande till kroppsskada. I skrivande stund är polisutredningen inte färdig.

Ungefär 600 personer deltog i begravningsceremonin, och kortegen som avgick från kyrkan fick eskort av polisfordon. 

► LÄS MER: Brandman påkörd vid trafikolycka

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset