Olssons vin på Tredje Långgatan är ett bra aw-ställe enligt Jesper Lögdahl.
Olssons vin på Tredje Långgatan är ett bra aw-ställe enligt Jesper Lögdahl.

Om du vill gå ut och ta en öl efter jobbet finns det många bra ställen i Göteborg. Jesper Lögdahl, dj och chefredaktör på World in property, har listat fyra favoriter.

Yaki-Da på Storgatan 47, tvärgata till Avenyn. 

Vill man gå ut efter jobbet och egentligen aldrig riktigt ta sig hem förrän tidigt nästa morgon så är Yaki bästa stället. Pizza till alla och bra priser i baren mellan 17-22. Och när klockan slagit 22 gör man bäst i att trippa upp några våningar till dansgolven, kaffebaren eller restaurangen. Sen stannar man hela natten. Risk för väldigt lång aw med andra ord.

LÄS MER: ”Det finns hopp för avenyn”

Olssons vin på Tredje Långgatan 9
En intim och härlig vinbar på en av innergårdarna på Tredje Långgatan. Varje fredag mellan 17-19 är det bara att gotta sig i baren med fina priser på gott vin från världens alla hörn. Mycket trevligt!

Brasserie Lipp, Kungsportsavenyn 8
Vill man gå ut en sväng på Avenyn efter jobbet ha musik och aw:a i en aura av skumpa och ostron så är Lipp rätt. En klassisk restaurang där det samlas en del folk på fredagar från 16.00.

Lounge(s), Kungsportsavenyn 5 
Mitt emot Lipp på Avenyn ligger Lounge som på natten är en nattklubb och på dagen stängt så klart, men vid 17 på fredagar slår dom upp sin after work-portar. Då finns det härliga drinkar i baren och finfin musik i högtalarna.

LÄS MER: Här är bästa krogarna i Göteborg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset