Här hittar du de bästa löprundorna i Göteborg.
Här hittar du de bästa löprundorna i Göteborg.

Det är sant det som Bruce sjunger - we are born to run. Ta möjligheten i sommar att börja springa. Här är Jesper Lögdahls tips på de bästa löprundorna i Göteborg.

Skatås.

Här är det skog och grejer för hela slanten. Här väljer du välj fritt bland spår som är allt mellan 2,5 kilometer till 18 kilometer långa. Ett populärt område för alla som vill röra på sig. Några av spåren är också upplysta för den som vill springa efter mörkrets inbrott. Härligt. För den som inte är pollenallergiker vill säga.

LÄS MER: Här är de bästa sommarklubbarna i Göteborg

Änggårdsbergen.
Gillar du skarp kuperad terräng är Änggårdsbergen the place to run in. I det här naturreservatet är det skogen själv som bestämmer hur underlaget är. Det är som oftast kraftigt kuperade stigar och det finns inga utmätta slingor utan här kan du starta var du vill och sluta var du vill. Låter kul, men utmanande.

Slottsskogen.
För den som vill finspringa bland ordinära flanörer, folk som är ute med hunden och barnfamiljer och samtidigt skymta sälar och andra djur är ju Slottsskogen ett självklart val. Det är enkelt att ta sig dit med spårvagn och framför allt skönt att ta sig hem igen med vagnen efter en rejäl runda. Här går det både att välja att springa på asfalt och i skogen.

Lindholmen.
På Hisingen är Lindholmen ett av de mest expansiva områdena. Här byggs det mycket nytt, det är mycket folk i rörelse och det är vacker utsikt över älven. Så vill du både få koll på stadsbyggnadsboomen och samtidigt känna närheten till havet är detta rätt plats att vara på. Att ta sig runt Lindholmen-området blir en sträcka på ungefär tre kilometer. För kort? Spring ett varv till då.

Göteborgsvarvet.
Jag vet att detta halvmara-spektakel officiellt sker i maj, men det är full möjligt att springa de 21 kilometrarna när helst du själv vill. Väljer du denna runda så blir du inte bara, sannolikt, väldigt trött utan du får även se hela fina, vackra Göteborg från sin bästa sida. Se bara till att du har rätt sträcka bara så du inte springer vilse.

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa hotellbarer

Av Jesper Lögdahl dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset