The Barns hamburgare är en av Göteborgs bästa enligt Metros matkritiker.
The Barns hamburgare är en av Göteborgs bästa enligt Metros matkritiker.

Det finns få saker Göteborgare verkar älska så mycket som hamburgare, i alla fall om en kollar på antalet restauranger med rätten på menyn. Sara Berndtsson tipsar om tre ställen av många du inte vill missa.

The Barn
En svag doft av tjära slår emot dig när du går över tröskeln till The Barn, en lada i Vara som revs och återuppstod mitt i centrala Göteborg. Menyn är enkel; några förrätter, pommes, dippsåser, sides och till varje burgare en noga utvald snaps. Drycken skapar klockrena smakkombinationer som får en vanlig burgare att bli en spännande historia. Om du vill vara säker på att få plats boka då bord i förväg – det är trångt och populärt! I sommar fixar de även käk på Stora Teaterns uteservering och de slog precis upp ladugårds dörrarna på Smögenbryggan.

Öppettider: Tisdag-torsdag 17–23, fredag 16–00, lördag 13–00, Söndag 13–23
Adress: Kyrkogatan 11, Göteborg

LÄS MER: Tre fiskrestauranger i Göteborg du inte ska missa 

Ostindiska ölkompaniet
På kort tid har detta blivit ett vattenhål för törstiga ölälskare i östra Göteborg. De vill få folk att ”Våga vägra city” och det finns verkligen ingen anledning att åka längre än till Redbergsplatsen för drömkombinationen burgare och bärs. Det finns fyra varianter att välja på, och den högst lysande stjärnan; laxburgare med handsklada räkor, aioli och parmesan-pommes är för bra för att vara sann, förutom att allt går att få vegansk då.

Adress: Danska Vägen 10, Göteborg
Öppettider: Måndag-torsdag 16–00, Fredag 15–01, Lördag 13–01, Söndag 13–23.

Barleys food factory
Streetart och konst av lokala förmågor på väggarna, industri-inspirerade inredningen och käk som serveras på enkla stålbrickor. Barleys food factory får oss att stå med ena foten på en stimmigt gata i Brooklyn och med andra i en nedgången fabrik på Hisingen. Det är ungefär så deras meny ser ut med, streetfood med internationell inspiration men med så lokala och eko råvaror som det bara går. Ett gäng kreativa burgare finns att välja på vilket gör gör att du kan gå hit ofta, och missa inte deras goda shakes som får både barn och vuxna att jubla.

Öppettider: Tisdag 17–22, onsdag-fredag 16–23, lördag-söndag 13–23.
Adress: Kvilletorget 20

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa Italienska restauranger

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset