JajjaJalla på Bergsgatan i Malmö är en av ställena som rekommenderas.
JajjaJalla på Bergsgatan i Malmö är en av ställena som rekommenderas.

Malmö är nästan synonymt med falafel. Här tipsar podduon Lilla Vardag om sex ställen du inte ska missa.

1 Restaurang Middle East, Södra Förstadsgatan 90.

Goda krispiga inlagda grejer och generöst med sås. Ligger perfekt för att köra en to-go, att svänga förbi då du exempelvis cyklar från Möllan ner till stranden.

LÄS MER: Här är fyra spa i Malmö med omnejd du inte ska missa

2. JallaJalla, Bergsgatan 16.
Klassiker med hemkörning. Mycket goda tillbehör som gör att du kan göra din rulle lite större och mycket godare. Det brukar även finnas piroger och annat om du är sugen på något annat än den klassiska rullen.

3. Babylon, Grill, Amiralsgatan 33.
Här erbjuds lite andra såser utöver mild, stark och vitlök. Det irakiska brödet är supergott och livar upp den traditionella falafelrullen.

4. Elvan, Södra Förstadsgatan 93.
Falafeln är supergod, alltid tillagad efter beställning och vi brukar i vanlig ordning ta extra sås. Här lägger vi även till mangosås för att få den där extra göttiga rullen.

5. Campus, Bergsgatan 16.
Vi tänker att det viktigaste här är brödet – det så kallade Campusbrödet. Innehållet spelar mindre roll, välj mellan kött, falfel eller halloumi. Här har de även ett av de bästa mitt-i-natten-käken med nummerlappar som ger super-service av den alltid glada personalen bakom disken.

6. Dalaplan. Grill, Södra Förstadsgatan 113.
Halloumirullen här är supergod. Tips är att ta en liten pommes till rullen- med extra grillkrydda och lite olika såser att doppa i.

LÄS MER: Här är bästa after worken i Malmö

Malmötips från Lilla Vardag, ett socialt nätverk bestående av instagramkontot @lillavardag och podcasten under samma namn som drivs av Clara Sundelius och Zandra Andersson.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset