Har du tröttnat på dina vanliga frukostflingor? Ingen fara. I Stockholm är det inga problem att få tag på en bra restaurangfrukost oavsett hur länge du sovit. Här är mina favoriter.

Engelsk frukost för sjusovare
Greasy spoon. Här serverar de frukost varje dag – hela dagen. Bland de engelsk-inspirerade godsakerna sticker eggs benedict med bacon ut. Till det passar det bra med färskpressad äppel och ingefära-juice. Och bryggkaffe så klart, där både påtår och tretår ingår. ­

Tjärhovsgatan 19.

There’s no better day than today. … Photo by @dimagmercan

Ett inlägg delat av Greasy Spoon (@greasyspooncafe)

Unna dig något sött till frukost
Café sirap. Har både frukost- och brunchpaket men bäst av allt är kanske de amerikanska pannkakorna som man kan få med en lång rad tillbehör. Ibland är man värd en efterrätt till frukost!

Surbrunnsgatan 31 A.

Frukost som du står dig på
Sthlm brunch club. Ännu ett ställe som kör frukost hela dagen. Väljer du deras engelska frukost står du dig garanterat hela dagen. Har bra veg- och veganalternativ.

Dalagatan 24.

Bra på det mesta – frukost också
Urban deli. Man skulle kunna äta alla sina mål­tider på Urban deli och inte bli besviken. Frukosten är inget undantag. Bygg din egen eller välj paketet med två frallor, ägg och yogurt.

Sveavägen 44.

FRUKOST! Nu är dörrarna uppe och frallorna färdiga!💁🏼 #urbandeli #urbandelisveavägen #saladsnstuff

Ett inlägg delat av Urban Deli Sveavägen (@urbandelisveavagen)

Njut av en långfrukost
Kaffebar. Köp bryggkaffe på kanna och ät långfrukost. Min favorit från köket är den grillade mackan med chèvre, valnötter och honung, mums! Har en härlig uteservering på soliga dagar.

Bysistorget 4.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om frukost mat