Programledaren Fredrik Ahl sjöng bland annat opera – utan att veta att sändningen gick ut i etern.
Programledaren Fredrik Ahl sjöng bland annat opera – utan att veta att sändningen gick ut i etern.

När familjen Hagsten satt i tv-soffan på onsdagskvällen fick de en chock. Plötsligt började programledaren sjunga opera, härma dialekter – och kalla flyktingar ”kebabtekniker”. ”Det var helt sjukt”, säger Marcus Hagsten.

Se filmen nedanför texten.

När familjen Hagsten i Huddinge satt i tv-soffan på onsdagskvällen fick de plötsligt bevittna någonting de aldrig sett tidigare, vilket Expressen var först med att skriva om.

– Mina föräldrar hämtade mig och sa ”du måste komma och se det här, det är helt sjukt”, säger Marcus Hagsten, 21, till Metro.

Här är SVT:s tabbar i rutan – samlade i ett svep

Familjen har Boxer och hade på kanalläge 999 som sände SVT:s lokala nyheter. Men plötsligt fick de i stället se SVT Sörmland – och det var inte en sändning som var planerad att gå ut i etern. I rutan stod programledaren Fredrik Ahl och övade sig inför en kommande sändning.

– Sedan började han sjunga och ballade ur helt och hållet. Det var så konstigt, säger Marcus Hagsten. Marcus berättar att den ovanliga sändningen höll på i omkring en timme.

Här dansar SVT-reportern loss i direktsändning

Programledaren gick loss totalt – han sjöng opera och imiterade olika dialekter. När han skulle testa att läsa upp en nyhet om flyktingar så kallar han dem ”kebabtekniker” och säger även att ”ingen vill bo i Eskilstuna”.

Expressen har pratat med programledaren Fredrik Ahl.

– Jag vet att jag ofta skojar inför en tv-sändning. För att jag ska komma i gång lite. Jag är en teaterapa från början och jag har en skämtsam jargong, säger han till tidningen.

Men att han kallade flyktingar ”kebabtekniker” ber han om ursäkt för.

– Om någon har tagit illa upp ber jag om ursäkt rakt av. Man ska välja sina ord. Hade jag vetat att det skulle gå ut hade jag inte sagt så, säger Fredrik Ahl till Expressen.

SVT uppger för tidningen att man tror att sändningen råkat gå ut till ett fåtal tittare, men att man i nuläget fortfarande inte hittat orsaken till misstaget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset