Lektioner mot sex är lagligt - men inte sex mot lektioner.
Lektioner mot sex är lagligt - men inte sex mot lektioner.

Att erbjuda körlektioner i utbyte mot sex är helt okej lagen i Nederländerna, det tydliggör landets ministrar i ett brev till parlamentet.

Nederländska körlärare får erbjuda lektioner i utbyte mot sex – även om det inte är önskvärt. Det skriver transportministern Melanie Schultz van Haegen och justitieminister Ard van der Steur i ett svar till parlamentet då det socialkonservativa partiet   ChristenUnie undrat hur det står till i frågan, skriver The Telegraph och nederländska medier.

LÄS MER: Anton har sålt sex i tio år: "Det är aldrig frivilligt"

Parlamentsledamoten Gert-Jan Segers vill nu att det ska bli olagligt att erbjuda körlektioner i utbyte mot sex.

Men att göra åt andra hållet är inte okej. Om eleven erbjuder sex i utbyte mot körlektioner ses det däremot som prostitution, vilket man måste ha licens för.

LÄS MER: Detektiverna får betalt för att ha sex med prostituerade

I ett brev till parlamentet förklarade ministrarna det så här:

"Det handlar inte om att erbjuda sexuella aktiviteter mot ersättning, utan för att erbjuda körlektioner. Det är viktigt att initiativet ligger på körläraren och handlar om att erbjuda en körlektion med betalning genom sexuella handlingar. När en sexuell handling som erbjuds i stället för ekonomisk ersättning, är det prostitution."

Begreppet ”ride for ride” som den så kallade uppgörelsen kallas har ökat i antalet web-sökningar den senaste tiden, enligt The Telegraph.

LÄS MER: Alex, 18 säljer sex till äldre kvinnor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset