Än är det långt kvar till sommaren och härliga utomhusdopp i värmen. Men visst kan badsuget även slå till i januari! Tur då att det finns flera bad runt om i Stockholm som erbjuder så väl motionssim som äventyrsbad för barnen.

1. Husbybadet, Edvard Griegsgången 30

Husbybadet är föga förvånande ett av Stockholms mest besökta bad. Här finns allt – vattenrutschkanor, grottor, motionssim och olika typer av gruppträningar. Dessutom finns det en gymanläggning. Med andra ord, ett bad som är lika roligt för barn som för vuxna.

2. Eriksdalsbadet, Hammarby slussväg 20

Populära Eriksdalsbadet är Sveriges nationalarena för simidrott och erbjuder det mesta, så som gym, inomhusbassänger och äventyrsbad. Här hittar du bubbelpool, vattenrutschkanor och både våtbastu och ångbastu.

3. Storkyrkobadet, Svartmangatan 20-22

Det här supermysiga badet, som ligger i en 400 år gammal lokal i Gamla stan, drivs av den ideella föreningen Storkyrkobadarna och var tidigare nedläggningshotat efter en chockhöjning av årshyran. Men badet räddades av Södermalms stadsdelsnämnd, och tur det. Storkyrkobadet har vissa dagar i veckan öppet för män och vissa för kvinnor. Här kan man också hyra hela badet för en dag om man vill dra ihop ett större gäng.

4. Actic, Södertälje Sydpoolen, Östra Kanalgatan 2

Det här ligger visserligen en bit bort, i Södertälje, men nås med pendeltåget på trekvart från City. Här finns ett populärt äventyrsbad med vågor, rutschbanor, strömkanal, bubbelbädd, bubbelbädd, bubbelpool och vattenleksaker. För de minsta barnen finns det också tt miniäventyrsbad. Utöver det erbjuder anläggningen det allra mesta man kan tänkas vilja ha av en simhall och gym.

På till exempel Stockholms stads hemsida kan du leta dig fram till ännu fler bad- och simhallar. Här hittar du också prislistor, tillgänglighet och öppettider.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset