Vet du fortfarande inte vad du ska göra på midsommarafton? Lika bra att vara spontan, precis som en äkta Malmöbo, och dra på något av de här fem eventen. Du kan fira traditionellt, på klubb eller på danskt vis. Det finns något för alla!

Moriskan
Folkets park
Midsommar på Moriska paviljongen är en härlig Malmötradition som inte bör missas. Njut av musiken, folket och parkens sommardofter. Här bjuds på ordentlig fest där du kan dansa och hänga på uteserveringen ända till solen stiger upp igen.

Bulltofta
På Bulltoftas motionscenter kan du fira en traditionell midsommar dagtid. Packa picknickkorgen full med delikatesser, grillen tänds redan vid 10:00. I kaféet kan du köpa grillkorv och midsommarbakelser. Glöm inte att ta med lite blommor till stången!

LÄS MER: ”6 snapsar till midsommar”

Kulturen
Tegnersplatsen 6, Lund
Var med och klä midsommarstången på Kulturen. Sedan blir det dans runt stången varje hel timme. Missa inte att Lunds Studenters folkdanslag kör en dansuppvisning vid 14:30. Här måste du däremot betala inträde och evenemanget slutar vid 17:00.

Dansk midsommar
Köpenhamn
Danskarna firar midsommar annorlunda. Alltid 23 juni (alltså lördag i år) och det liknar mer vår valborgsmässoafton, med brasor och en god middag. Fira kan du göra på många platser, bland annat Tivoli, Frederiksbergs Have, Amager strandpark eller Nyhavn.

LÄS MER: ”Rikligt med jordgubbar till midsommar”

Babel
Spångatan 38
Ett alternativ för dig som inte kommer in på Moriskan. Fira årets längsta dag med lite dansanta afrobeats, dancehall och hiphop. Missa inte Gee Dixon och alla feta dj:s som spelar under kvällen. Fri entré innan midnatt om du tackat ja till eventet på Facebook.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset