Vad sägs som att gå på tivoli eller kanske bara dansa runt midsommarstången? Det finns något för alla i Stockholm.
Vad sägs som att gå på tivoli eller kanske bara dansa runt midsommarstången? Det finns något för alla i Stockholm.

Vare sig du vill ha ett traditionellt firande eller något mer modernt så finns det något för alla. Kom bara ihåg att packa ner paraplyet.

 

Södra Teatern

För den som är sugen på något nytt intar dragshowartisten Miss Inga Mosebacketerrassen på Södra Teatern. Självklart finns det midsommarstång, mat och dans. Under kvällen öppnar resten av huset dörrarna och dansen förflyttar sig från midsommarstången till dansgolvet.

LÄS MER: 6 snapsar till midsommar

Rålambshovsparken

Den ideella föreningen Nema Problema annordnar ett “Midsommar för alla” i Rålambshovsparken. Utöver alla traditionella inslag som stång, dans och lekar utlovas kändisar och mångfaldsinspirerade aktiviteter.

Skansen

Ett traditionellt firande på Skansen med allt vad det innebär. Midsommarfirandet pågår i dagarna tre från fredag till söndag. Här kan du vara med och resa midsommarstången, binda björklövskransar, dansa och leka. Det spelas även folkmusik och dansas folkdans.

Huddinge

Om du önskar lite mer fart och spänning blir det minitivoli i Sjödalsparken, Huddinge centrum. Klockan 11 reses stången och besökare uppmuntras ta med sig blommor att dekorera med. Förutom tivoli bjuds det på dans, musik och ett sommarquiz.

LÄS MER: Goda nyheten: Rikligt med jordgubbar till midsommar

Hässelby

Ett klassiskt midsommarfirande vid Tempeludden, Hässelby villastad. Först ska midsommarstången kläs, sedan blir det sång, dansuppvisning och lek. Det finns även fika och lotterier. Alla intäkter går till arrangörerna Folkdansgille och Hässelby Schackklubb till ideella verksamheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset