Februari är i full gång och vi som beklagade oss över hur långt januari var sitter nu och funderar över hur snabbt februari kan gå. I vardagen kan det vara bra att stanna upp och unna sig något lyxigt och Malmö kryllar av goda luncher att pausa arbetsdagen med, här är några tips.

Shamiat
Bergsgatan 5 & Södra Förstadsgatan 3
Restaurang Shamiat startades 2014 och är den första syriska restaurangen i Malmö där det endast serveras syriska rätter. Idag har de två restauranger i stan, Shamiat Fastfood på Bergsgatan och Shamiat Restaurang på Södra Förstadsgatan, och redan hunnit bli en malmöklassisker. Perfekt lunch där många av rätterna är vegetariska.

Saltimporten
Grimsbygatan 24, Malmö
Saltimporten är fortfarande en av Malmös allra finaste pärlor. Förmodligen är det för att de vill göra världens bästa lunch och har väl i princip gjort det sen de öppnade. Promenaden dit kan kännas lång men det är alltid värt det.

Thap Thim
Västergatan 9
Thap Thim är fortfarande lite hemlig trots att det är mångas bästa thaimat. Deras specialitet är mat från Isaan som är en smula starkare än andra, mer klassiska thairätter. Men chilistyrkan kan så klart anpassas efter önskemål. Kul info: Rihanna har ätit där!

Pink Head Noodle Bar
I Malmö Saluhall hittar du utan tvekan stans godaste nudlar. Allting är handgjort på plats och lagas på beställning framför näsan på dig när du väntar. Influenserna är tydligt asiatiska och smakerna går bara att beskriva som underbara.

LoCali

Claesgatan 8
LoCali är Malmös första pokérestaurang och finns på Mitt Möllan. De hämtar inspiration från södra Kaliforniens streetfood-kultur. Här hittar man en mix av asiatiska, mexikanska och hawaiianska smaker i en gosig och nyttig bowl.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips