Sverige är klara för åttondelsfinal.
Sverige är klara för åttondelsfinal.

VM, VM, VM. Alla snackar om fotbollen just nu. Och oavsett vilket lag en håller på, så för fotbollen ihop oss till en gemenskap. Sport är absolut bäst i grupp och just VM är läckert att titta på med andra. I Malmö kan du se matcherna på ett flertal ställen.

Moriska paviljongen
Folkets park
Den här sommaren visas alla VM-matcherna på storskärm utanför Moriska paviljongen. Många är Malmöborna som hejat på Sverige i Folkets park de senaste veckorna. Själv tittade jag in när Brasilien spelade mot Schweiz, och stämningen var minst sagt på topp.

Nya Tröls
Karlskronaplan 1
Om Folkets park är helt fullsatt kan du promenera bort till Nya Tröls, där du förvisso får sitta inomhus, men du slipper i alla fall högsommarvärmen. Istället kan du ta en hederlig folköl och fokusera på att skicka vinnarenergi till ditt lag.

LÄS MER: ”Här kan du se Fotbolls-VM i Stockholm”

Bakfickan
Köpenhamnsvägen 7D
Kanske vill någon i ditt sällskap inte gå till en renodlad sportbar. Då finns Bakfickan, som är både restaurang och sportbar. Här finns dessutom uteservering för de som gillar frisk luft.

Pixabay

Sir Tobys
Davidshallsgatan 21
Var det någon som sa sportbar? Missa inte att Sir Tobys har hela 20 tv-skärmar, så du kan i princip inte undgå att avnjuta fotbolls-VM i 360 grader. På barens hemsida finns till och med ett schema över matcher, lag och tider.

Vinnys
S:t Knuts torg 3
En annan lösning för dig som inte orkar med eller får plats på festen i Folkets park. Kvarterskrogen Vinnys har även en härlig liten innergård där du kan svalka dig i skuggan och samtidigt följa varenda match ända till finalen den 15 juli.

LÄS MER: ”Här äter du godast glass i Malmö”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset