Nu när snöslasket och minusgraderna förhoppningsvis är borta för den här gången är det dags att ta upp utomhusträningen igen. I Malmö finns gott om parker och natur att träna i, så vad väntar du på? Dra på dig tightsen och kör några armhävningar på gräsmattan.

Pildammsparkens utegym
Träna på utegym i Pildammsparken. Det är givetvis gratis och öppet dygnet runt. Behöver du motivation och gillar gruppträning kan du alltid hänga med Träna i Parken när de styr upp olika träningsaktiviteter. Mer info finns på deras Facebooksida.

Bulltoftas utegym
Cederströmsgatan 6
En bit utanför stan finns ett fint utegym där du slipper grus. Här kan man träna hela kroppen och vara riktigt kreativ i sin träning. Bor du inte i eller nära Bulltofta? Ta cykeln till gymmet och få extra uppvärmning och konditionsträning på köpet.

Rosengårds utegym
Adlerfelts väg
Här kan du lyssna på musik via bluetooth-högtalare när du tränar. På Rosens röda matta finns stång för chins och dips. Dessutom hittar du en klättervägg, för den mer äventyrliga. Och glöm inte att ta några coola träningsbilder med den snygga mattan.

Rörsjöstadens utegym
Drottninggatan 8
Gillar du löpning och intervaller kan det här gymmet vara något för dig. I Rörsjöparken finns nämligen motionsslingor intill utegymmet, så du kan kombinera styrketräningen med lite extra flås. Träningsområdet ligger mittemot polishuset.

Västra hamnens utegym
Kompassgatan
I Scaniaparken har man kombinerat träning och modern konst. Här finns tre skulpturer i rostfritt stål som även fungerar som träningsredskap. Minst 17 olika övningar går att genomföra med skulpturerna som hjälp. Frågan är, har du tillräckligt med fantasi?

Olle Eriksson, mediekonsult

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips