Här pekar Google ut ”Bögringen”
Här pekar Google ut ”Bögringen”

Mitt på centralstationen i Stockholm ligger ”Bögringen”. Den tidigare mötesplatsen för homosexuella finns utsatt på Googles kartor.

Ringen på Stockholms centralstation är en rund öppning i golvet på gatuplan ner till nedre plan. I folkmun kallas den ibland ”Spottkoppen” och det är en populär plats att stämma träff på.

Ett annat namn på platsen, som uppkom under 60-talet, är ”Bögringen”, då det var extra vanligt för homosexuella att träffas just här. I tv-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar”, som skildrar livet för homosexuella under 80-talet i Stockholm, förekommer platsen exempelvis.

Och nu står just det namnet också med i Googles kartor över T-centralen. 

– Folk brukar ju använda det namnet ibland, men det är inte det officiella namnet, så det är intressant att Google har det, säger Ulrika Westerlund, förbundsordförande på RFSL, till Metro. 

När Metro söker Google för en kommentar säger Gustaf Brusewitz, nordisk kommunikationsansvarig på företaget, att Google inte kommenterar enskilda fall, men att det kan handla om ett användare satt namn på platsen.

– Platserna på Google Maps baseras på en rad källor, inklusive information från användare. Vi uppmanar våra användare att bidra för att platserna ska vara så uppdaterade och relevanta som möjligt, och man kan även göra oss uppmärksamma på eventuella felaktigheter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset