När grannarna såg ISIS-budskapet blev de oroliga att en terrorist bodde i huset – de såg inte tomtet som pissar på ordet.
När grannarna såg ISIS-budskapet blev de oroliga att en terrorist bodde i huset – de såg inte tomtet som pissar på ordet.

När grannarna såg julskyltningen ringde de polisen. Men de stora, lysande ISIS-bokstäverna var inte vad de först såg ut som.

Grannarna som ringde polisen var oroliga att en IS-sympatisör bodde i området. När julpyntningen satts upp stod det nämligen ISIS med stora bokstäver på huset i Limerick i Maine, USA.
 

►LÄS MER: Pehr och Rickard har 32 julgranar i en trea


Men när polisen kom till platsen kunde de snart avfärda den misstanken. Vid närmare inspektion av julpyntningen stod det nämligen klart att vem som än satt upp den var allt annat än en IS-sympatisör, skriver NY Daily News.

– Han skulle förmodligen ha använt gula lampor. Men han använda vita lampor. Så du kunde inte så enkelt se vad tomten höll på med, säger William King, sheriff i distriktet, till nyhetssajten.

En bit ovanför de stora, röda ISIS-bokstäverna stod nämligen en lysande tomte, med en distinkt ljusstråle ner mot ordet. Tomten i skyltningen kissar alltså på terroristorganisationen.

– Han gillar inte vad som händer i världen, så han ville göra sitt eget lilla politiska ställningstagande, säger William King.

Eftersom personen i huset inte brutit mot någon lag fick julpyntet vara kvar.
 

►LÄS MER: Sluta julpynta för helvete – det är oktober

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik