Phil Schiller från Apple på scenen.
Phil Schiller från Apple på scenen.

"Det enda som har förändrats är allting", utropade Apple när de nya Iphone-modellerna presenterades i San Francisco, USA.

De nya telefonerna, 6s och 6s Plus, har "3d touch", en funktion som påminner om force touch. Ett lätt tryck på skärmen ger en glimt, medan ett hårdare skickar en vidare till bakomliggande innehåll. Det ger till exempel möjlighet att se länkar i mejl utan att öppna Safari eller att visa bakomliggande innehåll utan att öppna appar.

Apple har också förbättrat kameran till 12 megapixel. Enligt vice vd Phil Schiller ville Apple inte öka antalet pixlar förrän man kunde garantera en bibehållen bildkvalitet. Dessutom introducerar Apple "live photos", rörliga bilder där man kan se en krusning i vattnet på en naturbild eller ett barn som vinkar på ett portträtt.

– De är foton, inte videor. Vi drar ut på ögonblicket, förklarade Schiller på onsdagskvällen.

Apple presenterade även "den största Ipad-nyheten sedan Ipad" — Ipad Pro som bland annat har en skärm på 12,9 tum, större skärm än någon tidigare IOS-enhet.

Ett tillbehör till den nya värstingpaddan kallas Apple Pencil och är en penna som används för att skriva på skärmen. De annars så hängivna Apple-fansens reaktion var skeptisk. Apple grundaren Steve Jobs ord "Vem vill ha en penna" citerades snabbt i olika forum på nätet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik