Här protesterar hon – med färgat nagellack
Här protesterar hon – med färgat nagellack

Emma Green Tregaro målade sina naglar i regnbågens färger som ett ställningstagande mot Rysslands omdiskuterade lag som förbjuder "homosexuell propaganda". Nyheten om hennes nagellacksval fick även utländska journalister att ställa sig på kö för att få en kommentar.
– Det är för att visa vad jag står för. Jag tycker att idrott handlar om att respektera och tolerera varandra, så jag tyckte att det var en fin gest. Jag tycker att kärlek till en annan människa inte kan vara fel på något sätt, säger Green Tregaro.
– Om jag kan visa det på ett så enkelt sätt som att bara måla naglarna i regnbågens färger, så känns det som en väldigt liten sak för att förhoppningsvis sprida lite glädje till några. Jag har fått mycket positiva kommentarer, så det känns roligt. Men nu är det tävlingen som gäller för mig, jag hade kanske inte räknat med att det skulle bli riktigt en så stor grej av det. Men det är kul också, det betyder ju att det är en viktig fråga, som engagerar många.

Green Tregaro lade på onsdagen upp en bild på sina nymålade naglar på fototjänsten Instagram, där hon också fått en rad positiva reaktioner. En av dem som höll med, och kopierade idén, var landslagskompisen Moa Hjelmer.
– Det var en smart grej som Emma gjorde. Jag kände att det var passande, någon liten form av protest mot gaylagarna som Ryssland stiftat. Man är här för att tävla och fokusera på tävlingen. Vi är ju idrottare och inte något annat, så det är ju upp till var och en, säger Hjelmer.
– Men för mig var det viktigt, jag tycker bara att det är fruktansvärt att man ens kan komma på att ha sådana lagar, så jag hoppas att de tänker om.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset