Bekir Mercil och hans vänner räddade kattungen ur sopbilen.
Bekir Mercil och hans vänner räddade kattungen ur sopbilen.

Tillsammans med två kollegor räddade Bekir Mercil kattungen ur sopbilen. "Det är klart att man hjälper djur", säger han till Metro.

Privat

Kattungen var indränkt i matfett.

Privat

De dumpade matavfallet långsamt så att kattungen kunde plockas fram.

Under fredagen skedde ett hjältedåd på Stockholms gator. Bekir Mercil, 46, kör sopbil med matavfall. När han var ute på sin runda blev han kontaktad av en kollega som befann sig i Frösunda i Solna. Kollegan hade hört ett konstigt ljud ifrån bilen. Ibland fastnar fåglar där bak men den här gången var det något annat.

En kattunge hade trillat i.

– Han ringde och sa ”du måste hjälpa mig”. Han hörde ett kattjamande när han var nere i ett garage, men han såg inte katten, säger Bekir Mercil.

►LÄS MER: Stenhårda Slayer räddade frusen kattunge från gatan

De möttes med sina sopbilar på tippen i Hagby där de dumpar allt avfall. Tillsammans med en tredje kollega tippade de ut maten på backen, långsamt och försiktigt för att inte kattungen skulle bli skadad. Sen kunde de sträcka sig in bland resterna och rädda djuret.

– Han var marinerad av allt matfett, så vi körde honom till Vallentuna katthem i bananlåda. Han såg kry ut men var väldigt trött. Han har nog skumpat omkring där i fem timmar, säger Bekir Mercil.

Kattungen, som troligtvis är en vildkatt, klarade sig. Och vi kan konstatera att Bekir, Micke och Erik som deltog i räddningsoperationen är riktiga hjältar.

– Det här gäller ju djur, klart att man tar hand om djur. Jag har själv två hundar hemma så jag kunde inte låta det gå förbi, säger Bekir Mercil.

►LÄS MER: Kattunge räddad ur dräneringsrör

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur