Skärmdump från Youtube-filmen som visar 16-åriga Erynn Johns kamp mot undervattenströmmarna vid Surfside Beach i Nantucket, USA.
Skärmdump från Youtube-filmen som visar 16-åriga Erynn Johns kamp mot undervattenströmmarna vid Surfside Beach i Nantucket, USA.

En selfiepinne kan vara ett bra hjälpmedel för den som vill få till det perfekta självporträttet. Efter en skrämmande badincident i USA visar det sig att den även kan rädda liv.

Selfiepinnen har blivit en riktig snackis och en för många älskvärd tingest. Den har också skapat skräckrubriker efter att den kopplats samman med dödsfall, senast i början av juli i år då två personer dog i Wales efter att ha träffats av blixten. Enligt uppgifter till brittiska The Telegraph ska en man ha haft med sig en selfipinne under en vandring då han träffades av blixten. Uppgifterna är dock inte bekräftade av polisen.

LÄS MER: Selfiepinnen förbjuds på konserter

Nu har det visat sig att en selfiepinne även kan vara en riktig livräddare.

16-åriga Erynn Johns och hennes pappa Derrick Johns har enligt sajten Upworthy synts i amerikanska medier efter att de nyligen fastnade i en ripström vid Surfside Beach i Nantucket, USA.

Samtidigt som de starka undervattenströmmarna tog tag i dem och Erynn och hennes pappa simmade febrilt för att hålla sig över vattenytan filmades det hela av en Gopro-kamera, som var fäst vid hennes selfiepinne. 

I den sju minuter långa Youtube-filmen, som Derrick Jones laddade upp den 5 juli, ser man hur far och dotter ropar till varandra och kämpar mot strömmarna för att inte dras med ut till havs.

► LÄS MER: Övermod orsak till att många drunkningar

Men Erynn släpper inte sin selfiepinne, vilket visar sig vara ett klokt beslut.

Till sist får henne mamma nämligen tag i den, och lyckas med hjälp av den dra henne inåt land. Ett gäng surfare som kommit till undsättning kunde kort därefter även fiska upp hennes pappa, som kollapsade på stranden av utmattning, uppger amerikanska ABC news.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset