Lady Gaga chockar världen – men kanske inte sina holländska fans – genom att röka marijuana på scen under en spelning i Amsterdam i måndags.

Det var under en paus mellan två låtar som stjärnan satte sig ner på scenkanten. Fans började kasta upp presenter, bland annat ett paket cigaretter och en plastförpackning som verkade innehålla ett helt annat rökverk. 

– Jag ska bara kolla om den är äkta, säger Gaga, och fortsätter att lukta på jointen. 

– Den är äkta, fortsätter hon, tänder på och drar ett par bloss innan hon kastar ut resten av marijuanacigaretten i publiken.

Gaga fortsätter senare att tala om hur marijuana förändrat hennes liv och att hon ska uppvakta president Obama om att tillåta drogen.

Nederländerna har på senare tid stramat åt sin liberala drogpolitik för att minska knarkturismen, men Gaga kommer knappast behöva oroa sig för att bli straffad.

I en intervju med Howard Stern har Gaga berättat om hur hon experimenterat med droger som kokain och exstacy, men att hon i dag "bara" röker marijuana. Hon säger också att hon inte vill att hennes fans ska hålla på med droger.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset