Här sålde han sin gravida flickvän Polisen tog 25-åringen på bar gärning i hotellrummet.
Här sålde han sin gravida flickvän Polisen tog 25-åringen på bar gärning i hotellrummet.

Den 25-årige mannen sålde sin 18-åriga flickvän, gravid i femte månaden, till andra män. Fem män om dagen, sju dagar i veckan – tills polisen slog till mot hotellrummet och stoppade sexhandeln.

– I min värld visar det här hur sjuk den här industrin är och hur ofattbart illa folk far, säger Simon Häggström, spanare på citypolisens ­prostitutionsgrupp.

Det var den 6 juni som polisen tog sig in i hotellrummet i centrala Stockholm, som de lokaliserat ­genom att följa upp annonser som lagts upp på internet under rubriken ”Horny Karen”.

Där pågick verksamheten för fullt, och sexköparen erkände genast.

Medan polisen talade med flickan knackade det på dörren och 25-åringen, som är rumänsk medborgare, kom in. Han försökte fly, men greps.

I förhör hävdar 25-åringen att det var flickvännens idé att resa till Sverige för att sälja sex. Orsaken ska ha varit ekonomiska bekymmer på grund av graviditeten, och att det var för sent att göra abort.

Stockholms tingsrätt menar dock att det är visat att det var 25-åringen som planerade och organiserade prostitutionen tillsammans med en annan man. Han har nu dömts för koppleri till fängelse i ett år och två månader samt fem års utvisning ur landet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset