Ettusen femhundra svenska supportrar. Hundratals tält, husvagnar och husbilar. Det kallas Camp Hamburg och är en svensk samlingsplats under fotbolls-VM i Tyskland i sommar.
Målet är naturligtvis att ge landslaget så mycket stöd som möjligt under turneringen. Men också att hålla fotbollsfesten vid liv de dagar Sverige inte spelar.
– Vi började i liten skala under EM i Portugal. Nu satsar vi stort, säger Robert Bengts, ansvarig för Camp Hamburg.

STORT INTRESSE
Just nu strömmar anmälningar  in till Camp Hamburg.
I dagarna kontaktade Robert Bengts campingplatsen för att boka plats för ytterligare 500 personer, förutom de 1 000 platser som redan var bokade. Och det kan komma att bli ännu fler. 
– Intresset är minst sagt stort, säger Robert Bengts.
Camp Sweden kommer i första han att vara öppen under de två veckor som gruppspelet pågår. Men om Sverige går vidare från gruppen kommer det att finnas möjlighet att bo kvar.
– Campen stänger officiellt när gruppspelet är över, men går Sverige vidare kommer vi ju naturligtvis inte att åka hem.

FOTBOLL PÅ CAMPINGEN
Kärnan i svenskcampingen blir det campcenter där det just nu planeras för en VM-bar med storbildsskärm. Men även andra aktiviteter planeras för de dagar då det inte är match.
Robert Bengts räknar med att det kommer att spelas en hel del fotboll även på campingen, bland annat med det supporterlandslag som ska utses.
– Vi är i kontakt med Svenska fotbollförbundet för att se vilka av landslagets träningar i Bremen som kommer att vara öppna för oss, säger han.
De flesta som har bokat in sig på Camp Hamburg har biljett till någon match, men inte alla. Många har fått tag på biljett till matchen mot Trinidad och Tobago och ganska många även till matchen mot Paraguay. Men till Englandsmatchen har de flesta blivit utan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset