Foat Polat öppnar upp pizzerian för ensamma på julafton.
Foat Polat öppnar upp pizzerian för ensamma på julafton.

Det finns många som känner sig ensamma på julafton. Därför kommer Roma pizzeria i Lilla Edet att hålla öppet – och bjuda alla som vill på pizza. ”Det är mycket skit i världen nu, så man måste visa kärlek till sina vänner”, säger pizzabagaren Foat Polat.

Nu är det inte länge kvar till julafton. För många väntar härliga julbord med nära och kära. Men det finns också många som känner sig extra ensamma i juletid.

Det vill Roma pizzeria i Lilla Edet råda bot på. De kommer nämligen att hålla öppet på julafton och bjuda på pizza och andra godsaker till alla som vill, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Rickard Söderberg: Vi måste bevara julen svensk

– Det är många som är ensamma och har lite pengar. Vi tillhör samma familj så jag vill visa kärlek till dem också. Vi ska fira tillsammans, säger pizzabagaren Foat Polat, 39 år, till Metro.

Han berättar att pizzerian har funnits i över tio år och att de som brukar äta där har blivit som hans familj. På pizzerians Facebooksida har de skrivit om julplanerna – och många har hyllat initiativet.

– Vi kommer sitta och skoja, alla ska gå glada härifrån.

Förutom pizza planerar de att laga lite annan mat också. Om det blir någon tomte är oklart.

– Nästa år hoppas jag att alla andra gör som vi gör. Det är mycket skit i världen nu, så man måste visa kärlek till sina vänner, säger Foat Polat.

Roma pizzeria kommer att hålla öppet 12-16 på julafton.

LÄS MER: Nathalie, 22, öppnar sitt hem på julafton: ”Jag vill att alla ska få julklappar"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset