Taxichauffören tutade åt polisbilen som glömde blinka – det skulle han aldrig gjort. Men utskällningen han fick filmades av passageraren och nu har polisen blivit av med sin bricka och sitt vapen.

När den omärkta polisbilen parkerade utan att använda blinker så tutade taxichauffören och vinkade med armarna. Men det skulle han aldrig gjort. Polisen blev så förbannad att han stoppade taxibilen och skällde ut chauffören.

– Sluta med ditt snack, sluta med ditt ”för vadå, för vadå?”, sluta med den där skiten och inse vilka trafikregler du brutit mot. Förstår du mig? Jag förstår inte vilken jävla planet du tror du befinner dig på, hörs polisen säga i början av klippet samtidigt som han härmar chaufförens brytning.

Men enligt passageraren som filmade och laddade upp incidenten på Youtube hade föraren inte gjort något fel över huvud taget. Hans enda misstag var att tuta på polisbilen.

Händelsen inträffade i New York på måndagen, den 30 mars. I klippet vänder föraren sig till sina passagerare för att förklara sig men de avbryter honom direkt:

– Det är inte ditt fel, den här killen är bara ett svin, säger Sanjay Seth, som håller i mobilkameran.

– Han borde inte smälla igen din bildörr, han borde inte slänga saker omkring sig. Han har inte rätt att öppna dörren, fortsätter han.

Polismannen försvinner från bilen ett tag men kommer sedan tillbaka och fortsätter sin utskällning.

– Låt mig säga en sak, nästa gång du gör samma sak...

– Ok, avbryter taxichauffören.

– Ok vad!? Låter du inte mig prata till punkt för fan? Sluta avbryta mig, skriker polisen.

– Hur länge har du varit i landet, frågar han sedan.

När taxichauffören svarar ”nästan två år” fortsätter polisen.

– Två år? Jag har nyheter till dig, använd dig av den här lektionen. Kom ihåg detta i framtiden. Gör aldrig om det igen. Den enda anledningen att du inte har handfängsel på dig nu och är på väg till fängelse är för att jag har saker att göra. Det är enda anledningen att det inte händer. Eftersom detta inte är viktigt nog för mig. Du är inte viktig nog. Gör aldrig om det igen.

Taxichauffören kör för Uber och företaget har kallat händelsen för oacceptabel i ett uttalande. Även New York-polisens chef Bill Bratton sa samma sak under en presskonferens på onsdagen. Polisen i klippet har nu fått sin bricka indragen, liksom sitt tjänstevapen, skriver The Verge. En utredning av incidenten pågår fortfarande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset