Under natten mellan måndagen och tisdagen träffades Trump och Kim Jong-Un i Singapore.
Under natten mellan måndagen och tisdagen träffades Trump och Kim Jong-Un i Singapore.

Klockan 03 på natten mot tisdagen möttes USA:s och Nordkoreas ledare i ett historiskt handslag. Därför möts de två ledarna.

De båda ledarna log mot kamerorna som smattrade när Trump och Kim Jong-Un i natt träffades i Singapore.

Efter handslaget försvann de in i ett rum under cirka en timme, utan rådgivare och endast med varsin tolk. Efter mötet mötte de tillsammans media och svarade på frågor, och enligt Svt är det historiskt att få höra den nordkoreanske ledaren prata och se honom föra sig inför det internationella mediauppbåd som pågår kring mötet.

LÄS MER: Donald Trump ställer in toppmötet med Kim Jong-Un

Under mötet fördes en hel del artighetsfraser inledningsvis.

– Det är en ära att sitta här med er. Jag är säker på att vårt möte blir mycket lyckat. Vi kommer att lösa våra stora problem, som hittills varit omöjliga att lösa. Men när vi samarbetar kommer det att gå. Det här är en stor ära. Tack så mycket, säger Donald Trump och skakar Kim Jong-uns hand.

LÄS MER: Kim Jong-Un har landat i Singapore

– Vi har nu lyckats slå in på en ny väg. Vi har övervunnit en rad svårigheter och spekulationer kring det här mötet. Vi har många utmaningar framför oss i vårt samarbete men jag är villig att ta mig an dem, svarar den nordkoreanske ledaren.

Nu väntar världen med spänning på hur USA ska kunna förhandla med en diktator som har kärnvapen som en livförsäkring om hur han ska avveckla dem i sitt land.

Därför möts de två ledarna

Slutmålet i mötet mellan de två ledarna är i stort en fredlig samvaro mellan länderna då Nordkorea länge utgjort ett hot mot USA. Man vill även uppnå en återförening av koreahalvön och denuklarisering av koreahalvön. För Donald Trump handlar det också om, enligt Svt, att han kan bli presidenten som tryggar USA:s säkerhet. Alla tidigare presidenter i USA har hållit en tigande ton mot Nordkorea – Trump gör tvärtemot.

Från Nordkoreas sida handlar mötet mycket om att bara bli respekterad som land. Kim Jong-Un har agerat för att han vill öppna upp landet och ge världen en annan bild om Nordkorea, än den som finns i dag. Omvärldens sanktioner pressar dessutom landet, vilket kan vara en faktor till att Kim Jong-Un kommer behöva ge med sig i vissa krav från USA. Det finns även förhoppningar och att man kan komma närmare ett avslut på det krig som pågått sedan 1950.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset