På filmen syns hur polisen skjuter åtta skott mot mannens rygg.
På filmen syns hur polisen skjuter åtta skott mot mannens rygg.

När mannen stoppades för sitt trasiga bromsljus uppstod handgemäng mellan honom och polisen. Men när mannen sedan börjar springa i väg tar polisen upp sitt vapen – och skjuter honom i ryggen tills han faller till marken.

Händelsen inträffade i Charleston, South Carolina, i USA i lördags.

Polisen ska ha stoppat den 50-årige mannen, som var afroamerikan, på grund av att han kört med ett trasigt bromsljus på sin bil, skriver New York Times.

I samband med det ska det ha uppstått handgemäng mellan dem och polisen har i förhör sagt att han ”fruktade för sitt liv” eftersom mannen ska ha tagit tag i polisens elpistol.

Men efter att ett videoklipp som visar dödsskjutning offentliggjorts av New York Times kommer händelsen nu utredas som mord.

På klippet syns hur den 50-årige mannen börjar springa bort från polisen. I samband med det tar polisen upp sitt vapen och skjuter mot den flyende mannen med åtta skott tills han faller ner på marken.

Hans liv gick inte att rädda. Offentliggörandet av filmen har kommit som en lättnad för 50-årige mannens anhöriga.

– Allt vi ville ha var sanningen, har de sagt enligt NBC News.

Polismannen har gripits och är nu misstänkt för mord. Nikki Haley, guvernör i South Carolina, menar att det senaste skjutandet, så som det framstår i videoklippet, är ”oacceptabelt”.

– Jag försäkrar alla i South Carolina att den rättsliga processen kommer gå vidare fullt ut. Det här är en sorglig tid och jag uppmanar alla att jobba tillsammans för att hjälpa vårt samhälle att läka, säger hon i ett uttalande enligt NBC.

Ilska och polisskott i Ferguson

Flera dödsskjutningar har inträffat i USA den senaste tiden och det råder en debatt kring huruvida polisen är för snabba att använda våld – speciellt i situationer där de stoppat mörkhyade personer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset