Ibland blir saker och ting inte riktigt som man förväntar sig. För det händer nämligen att en liten katt skrämmer livet ur en stor björn.

Det sista som den här stora svartbjörnen hade väntat sig när den nosade runt på verandan i Eagle River i Alaska var nog att bli halvt ihjälskrämd av ett litet djur. Men tji fick hen. 

En video på Youtube visar nämligen hur björnen blir alldeles till sig av rädsla när den upptäcker den lilla katten som går till attack på andra sidan glasrutan. Chocken blir så stor att björnen till och med ramlar ner från verandan.

LÄS MER: Björn krockade med björn

Katten Nanis ägare Darliss Elliot säger till den lokala tv-stationen KTUU att hon såg björnen närma sig verandan, men att katten upptäckte den först när den var alldeles intill huset. 

Att stöta på björnar är inte ovanligt i Alaska, och det nära mötet förvånade inte Darliss så mycket som hennes lilla Nani. 

– Hon är vanligtvis en ganska rädd katt, jag vet inte vad som flög i henne. Hon hade nog fått spel om vi inte hade stått precis bakom henne, säger hon till KTUU. 

Om kattens utspel var nog för att hålla björnen borta för alltid är ännu oklart. Men den ska åtminstone inte ha visat sig vid huset sedan den där incidenten på verandan. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur