Under natten har SOS Alarm fått in flera ärenden om hinder på vägarna.
Under natten har SOS Alarm fått in flera ärenden om hinder på vägarna.

Natten till lördagen orsakade stormen Knud en hel del problem – framför allt i tågtrafiken. "Vi har en förhöjd risk för störning", säger Dan Olofsson, presskommunikatör på SJ.

Under fredagskvällen drog stormen Knud in över Sverige och orsakade stora störningar i tågtrafiken. Fyra SJ-tåg på väg från Stockholm till Göteborg har under natten stått stilla i flera timmar på olika platser, rapporterar Aftonbladet. Anledningen bakom tågstoppet uppges bland annat vara nedblåsta träd och grenar över spåren.

Enligt Dan Olofsson, presskommunikatör på SJ, ser trafikläget på lördagsmorgonen däremot bättre ut.

– Stormen har bedarrat ganska snabbt under natten. Trafikverket har lagat spåren mellan Stockholm och Göteborg och vi räknar med att tågen kommer att kunna köra relativt normalt, säger han.

– Men vi har en förhöjd risk för störning som vi har kommunicerat ut till kunderna fram till i eftermiddag.

Enstaka sträckor påverkas

Dan Olofsson säger att det bara enstaka sträckor som har drabbats av följdförseningar efter nattens storm.

LÄS MER: Niklas grep misstänkt tjuv – åtalas själv för olaga frihetsberövande

– Trafiken från Värmland till Stockholm har bland annat påverkats då man lagat skadorna efter stormen Knud. Det är en timme försenat ungefär. Vi fick även in ett tåg mellan Stockholm och Uddevalla. De som åker från Uddevalla kommer få åka buss en bit, innan de kan byta till tåg till Stockholm.

Inga personskador

Enligt Johnny Blanck, presskommunikatör på SOS Alarm, har en hel del ärendet har kommit in under natten.

– Det rör sig om hinder på vägen, som träd och liknande.

LÄS MER: Mannen handlade med falska sedlar – skrev själv ut dem från datorn

 

På fredagskvällen träffades en körande bil av ett fallande träd på Gamlestadsvägen i Göteborg, uppger polisen på sin hemsida. Två personer satt i bilen, men klarade sig utan allvarliga skador.

Under natten träffades även en man som arbetade med att återställa elen av ett fallande träd. Hans tillstånd uppges vara livshotande, skriver Expressen.

Klass 1-varning utfärdad

Enligt SMHI har vindarna i samband med stormen kulminerat under lördagsmorgonen, men hela landet kan förvänta sig en blåsig dag. I nuläget finns en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i Hallands län samt för Bohuslän och Göteborg.

– Det är främst längst med kusten. Lösa föremål kan flyga omkring och enstaka träd och grenar kan knäckas. Höga fordon kan även få problem, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

– Men det är vår lägsta klass, under natten var det klass 2-varningar, så det har trappats ner.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om storm SJ