Med kampanjen "Kiss homophobia goodbye" låter gallerian Utopia politiker, företagsledare, kulturpersonligheter och andra umeåprofiler ta ställning mot homofobi med en kyss.
Med kampanjen "Kiss homophobia goodbye" låter gallerian Utopia politiker, företagsledare, kulturpersonligheter och andra umeåprofiler ta ställning mot homofobi med en kyss.

Gallerian Utopia låter kyssande politiker pryda entrédörrarna – för att visa sitt stöd för Umeå Pride 17-20 september. "Det är viktigt att stå upp för allas lika värde", säger kommunalrådet Hans Lindberg till Metro.

Just nu möts shoppingbesökare på gallerian Utopia av porträtt på kyssande Umeåprofiler vid ingångarna. Det är politiker, företagsledare och kulturpersonligheter som tar ställning mot homofobi.

Med kampanjen "Kiss Homophobia Goodbye" vill gallerian stötta Umeå Pride som går av stapeln på torsdag. Förutom kyssporträtten har gallerian dekorerats i regnbågens färger.

– Utopia ska vara en mötesplats för alla Umebor, därför är det viktigt för oss att stödja de krafter som strävar efter att bevara mångfald och verka mot hat och intolerans. Det är också anledningen till varför vi valt att hjälpa Umeå Pride att nå ut med deras budskap om rätten till kärlek för alla människor, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia i ett pressmeddelande. 

►LÄS MER: Killarna går hand i hand genom Moskva – för att skildra homofobin

– Vi jobbar med en nästan obefintlig budget och då ger Kiss Homophobia Goodbye oss möjlighet att nå ut med vårt budskap till långt fler än vad vi vanligtvis gör, säger Meta Tunell på Umeå Pride.

Kommunalrådet Hans Lindberg (S) är en av dem som pryder gallerians entré tillsammans med politiska motståndaren Anders Ågren (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi vill att Umeå kommun ska uppfattas som en tillåtande stad där människor får vara den man är oavsett bakgrund eller sexuell läggning. Det är framför allt viktigt att stå upp för allas lika värde nu inför Pride, säger Hans Lindberg till Metro.

►LÄS MER: Birger, 29, känner sig utsatt – som homosexuell i kyrkan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik