Det var vid 11-tiden i torsdags som de misstänkta männen gick igenom en brevbärares post på Brahegatan i Stockholm.
Det var vid 11-tiden i torsdags som de misstänkta männen gick igenom en brevbärares post på Brahegatan i Stockholm.

Saknar du post? Det kan röra sig om fräcka bedragare som tar brevbärarnas brev när de inte har uppsikt. Harry Bouveng blev vittne till en stöld och fångade tjuvarna på bild: – Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv, säger han.

Det var i torsdags förmiddag som Harry Bouveng, 59, satt i bilen och väntade på att hans son skulle komma ut från porten på Brahegatan i Stockholm, som två män i 40-årslåldern fångade hans uppmärksamhet. Först trodde han att killarna, som ställt sig utanför porten, kanske bodde i området och väntade på någon.

– Den ena såg rätt proper ut och när han började spana in brevbärarens postlåda tänkte jag att han kanske bodde i huset och väntade på ett viktigt brev, säger Harry Bouveng till Metro.

Men snart insåg han att killarna var ute efter något helt annat. Så han tog upp kameran och fotade dem.

– Den ena ställde sig i porten strax efter att brevbäraren gått in och vaktade så att inte brevbäraren skulle dyka upp. Samtidigt börjar den andra systematiskt att gå igenom posten. Efter några minuter ryckte han upp några försändelser och båda skyndar sig från platsen, säger Harry Bouveng, som även skrivit om händelsen på Facebook för att varna andra.

LÄS MER: ICA larmar: Bedragare skickar bluff-sms

Händelsen är nu polisanmäld och enligt polisens Nationella Bedrägericenter är det inte ovanligt att brevbärare blir bestulna på sin post.

– Det händer titt som tätt. Det handlar ofta om värdehandlingar som skickas via post som tjuvar använder i bedrägerisammanhang, säger Jan Granqvist, chef för polisens Nationella Bedrägericenter.

Därför uppmanar polisen alla brevbärare att vara försiktiga med sin post.

– Vi vill att man hanterar värdepost så aktsamt som möjligt, även om vi förstår att det svårt då brevbärare ofta lämnar posten utanför portar utan uppsikt, säger Jan Granqvist.

LÄS MER: H&M utsatta för bedrägeri: "Beklagar att kunderna blir lurade"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott