Som politiker är det viktigt att tänka på sin image. I Australien verkar det innebära att kunna svepa en öl på sju sekunder.

Samtidigt som David Cameron misslyckas med att vara folklig och äter varmkorv med bestick i Storbritannien hyllas Tony Abbotts folklighet nu efter en video som spridits som en bushbrand på nätet. 

Det var ett australiensiskt fotbollslag som fick syn på premiärministern på en pub och frågade om han inte ville ta en öl med dem. 

– Han svarade ’absolut, inga problem’, säger tränaren Simon Carrodus till Australian Women’s Weekly

Abbott tog mikrofonen och höll ett spontant tal om hur härligt det var att hänga med riktiga fotbollsspelare. 

– Sen sträckte han sig efter ett glas och drack alltihop rakt upp och ner, samtidigt som det droppade på skjortan. Sen vände han glaset upp coh ner ovanför huvudet, säger Simon Carrodus.

Tilltaget imponerade på några av spelarna som före kvällen säger att de inte skulle vilja ta en öl med Abbott om de fick betalt för det. 

– Även om jag är imponerad med hans insats i kväll skulle jag inte vilja vara medskyldig till att ge honom en skjuts i opinionsmätningarna, säger spelaren James Caica till Australian Women’s Weekly.

NEW FOOTAGE: In case you missed it last night, The Australian Women's Weekly were first at the scene to watch Tony Abbott down a schooner. We talk to the footy players who set Mr Abbott the challenge here. >> http://bit.ly/1G5rvPQ #auspol #TonyAbbott

Posted by The Australian Women's Weekly on den 18 april 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset