En hök har blivit viralkändis efter att ha tagit sig in i en taxi och vägrat lämna sin plats. Taxiföraren William Bruso fångade snålskjutsen på film och blev snart vän med fågeln.

Stormen Harvey skulle snart slå till mot den amerikanska delstaten Texas när en hök plötsligt flög in i William Brusos taxi – och vägrade lämna sitt säte.

Stormen Harvey är på väg och en cooperhök tar skydd i min bil och vill inte gå härifrån. Jag tror att han känner av förändringarna i lufttrycket, och så blev han jagad av en katt också. Jag tror att han känner sig trygg att åka taxi med mig tills stormen är borta, skriver William Bruso under en av sina klipp.

LÄS MER: Uppmaningen till folk som ”bara vill hjälpa”: Låt bli sälungarna

Han döpte fågeln till ”Harvey the hurricane hawk” och fortsatte hålla sina följare uppdaterade.

I ett av klippen försöker Bruso få höken att flyga iväg. Den sitter på bildörren, men verkar fortfarande inte vara intresserad av att lämna sin nya vän i taxin.

LÄS MER: Så har djurens rättigheter förbättrats

Det slutade med att höken fick följa med hem till William Bruso. Det skulle bli svårt att få tag i en viltvårdare innan stormen var över, resonerade han.

Han har gjort sig hemmastadd vid min sprit- och vinbar, vilket får mig att tro att det är en väldigt intelligent fågel, skriver han under videon.

Höken tillbringade två dagar med taxiföraren tills en viltvårdare till slut kunde hämta den.

En helt otrolig upplevelse, skriver Bruso som samtidigt är glad över att höken hamnat i goda händer.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om USA djur