En liten känguruunge hittades bredvid sin döda mamma. Nu tas han om hand av Wildlife rescuers.
En liten känguruunge hittades bredvid sin döda mamma. Nu tas han om hand av Wildlife rescuers.

Den lilla kängruungen gömde sig i buskarna samtidigt som rävar kom för att äta upp hans döda mamma. Som tur var räddades ungen av personal från Wildlife rescuers.

En känguruunge som hittades vid sin döda mamma i veckan tas om hand på bästa sätt. Ungen hjälps av personal som räddar djur i Australien, så kallade "Wildlife rescuers".

– En underbar man vid namn Ken hittade den lille vid sin döda mamma, berättar Heidi Still, som jobbar frivilligt för Wildlife rescuers, för Huffington post.

Still säger att mamman antagligen dödades av en bil – en ganska vanlig anledning till att kängurur dör i Australien.

Det är inte ovanligt att ungar håller sig kvar runt mamman trots att hon är död. Inte så länge de är små nog för att få plats i pungen, förklarar Heidi Still.

– Allt de vet är att mamman kommer att skydda dem.

Rävar hade redan börjat äta på mamman när djurskyddare kom fram. Men som tur var hade ungen gömt sig i ett buskage precis intill. Då var han extremt uttorkad och personalen trodde först att han egentligen var en hona eftersom testiklarna dragit sig tillbaka.

Känguruungen tas nu om hand av Wildlife rescuers. De säger att han har anpassat sig bra till sitt nya fosterfamilj. Han trivs med de andra kängurubebisarna på centret och tas om hand invirad i filtar.

Huffington post skriver att när ungen är stor nog kommer han att släppas ut i vildmarken igen.

This sweet little girl was called into us today. She has been hiding in the bush behind her deceased mum while foxes...

Posted by Wildlife Rescuers on den 30 mars 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset