Det är rejält skakigt och än så länge bara en dröm för pizzaälskare. Men nya regler kan göra det möjligt att beställa hem pizza och få den levererad med en drönarhelikopter.

 

Vi hörde att reglerna skulle kunna ändras och ville testa. Vi fick massa erfarenheter när vi gjorde testet, säger Philip Eide marknadschef för Onlinepizza. 

I filmen ovan kan du se hur testet gick till.

Ekot rapporterar att Transportstyrelsen räknar med att ändra sina regler för drönare i höst. Det innebär att de skulle flyga närmare flygplatser, utan tillstånd och i vissa fall utom synhåll.

Men även om reglerna skulle ändras så finns det många problem att lösa innan drönarpizzor kan bli verklighet. Det fick Philip Eide och hans kollegor erfara när de gjorde testet. Drönarna låter väldigt mycket, vinden gör leveransen skakig och så finns det förstås en del säkerhetsrisker. Personen som tar emot pizzan måste veta hur man gör och landningsytan behöver vara rejält stor.

 Läs mer: Det är här man hittar landets bästa pizza

– Dessutom kommer ju folk kunna skjuta ner och stjäla pizzan på vägen säger Philip Eide och skrattar. 

Det låter krångligt, på vilket sätt skulle det här vara bättre än att köra ut pizzan?

– Inom de närmsta åren kommer det nog inte ske. Men där bilar inte kommer fram så lätt är det här enklare. Låt säga att du bor på en ö och vill ha en pizza från fastlandet.

 När ni gjorde ert test, var pizzan varm när den kommer fram?

 – Nej, ska vi göra det här i framtiden så behöver vi rejäla värmeväskor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset