Bröderna brister i gråt direkt när de ser varandra för första gången.
Bröderna brister i gråt direkt när de ser varandra för första gången.

Tvillingbröderna separerades tidigt i livet och visste under många år inte om varandras existens. Först efter 70 år kunde de träffa varandra, och det var ett känslosamt möte.

Under slutet av Andra världskriget separerades två små tvillingpojkar från varandra och från sin polska mamma. Hon hade skickats till ett arbetsläger i Tyskland, och efter hennes frigivning kunde hon inte längre försörja sina söner, och de blev adopterade av olika familjer.

Under många år visste pojkarna inte om varandras existens. Lucian bodde kvar i Polen och fick veta som 17-åring att han var adopterad och att han hade en tvillingbror. George, som flyttade till Kalifornien, vände sig till Röda korset redan 1 960 för att få hjälp att hitta sin bror, men utan framgång.

LÄS MER: Fiskaren återförenas med sin familj – efter 22 år som slav

Men så nu har de äntligen fått se varandra, efter 70 år isär, rapporterar BBC.

– Alla dessa år som gick förlorade gjorde att jag började ge upp hoppet. I 70 år har jag levt med detta okända, och jag tänkte att jag aldrig skulle finna det, säger George Skrzynecky.

– I mitt hjärta hade jag alltid känslan att jag hade en tvillingbror, säger hans bror, Lucian Poznanski.

När de träffas på en flygplats i Polen kan de inte hålla tårarna tillbaks. De slänger sig runt varandras armar och pussar varandra på kinderna. Likheten är slående.

– Det förflutna kan vi inte göra något åt. Krig är fruktansvärt, vi har det nu också, folk dör och hamnar på villovägar och det är väldigt sorgligt. Därför säger jag att vi har anledning att fira och se mot framtiden. Bröder för evigt, säger George Skrzynecky.

LÄS MER: Här träffar hon sin stulne son – efter 41 års letande

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset