Den 78-åriga kvinnan är döende i nervsjukdomen ALS. Då var hennes sista önskan att få se Rembrandts tavlor. Här förverkligas hennes dröm.

Den döende kvinnan ville helst av allt gå på Rembrandt-utställningen på Rijksmuseum i Amsterdam. Den drömmen gick i uppfyllelse tack vare ett ambulansföretag som uppfyller människors sista önskan.

Stichting Ambulans Wens, är en nederländsk organisation som startades av Kees Veldboer, tidigare ambulansförare. Idéen till verksamheten fick han när han hade i uppdrag att flytta en patient från ett sjukhus till ett annat.

”Eftersom vi hade tid över frågade jag mannen om han ville se något när han var utomhus. Vi stannade vid kanalen i Vlaardingen. Vi stannade där i en timme på en vacker, solig dag och glädjetårar rann ner för hans kinder tack vare upplevelsen”, skriver han i en text om organisationens bakgrund.

I dag har de uppfyllt över 6 000 önskningar, varav den 78-åriga kvinnans är en av de senaste. Hon lider av nervsjukdomen ALS och under besöket på Rijksmuseum hade hon med sig en respirator. Bilden från museibesöket twittrades ut på organsationens officiella konto.

Vem som helst kan fylla i ett formulär på organisationens sajt och de hör sedan av sig för att bestämma tid och plats.

Utställningen ”Late Rembrandt” innehåller den nederländske konstnärens sena verk och har öppet mellan den 12 februari och den 17 maj.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset