I Höör kan många få sova lite extra om S får igenom sitt förslag.
I Höör kan många få sova lite extra om S får igenom sitt förslag.

Sex timmars arbetsdag är en tanke som lockar många. För invånarna i Höörs kommun kan det bli verklighet – om Socialdemokraterna får igenom sitt förslag, rapporterar Skånska Dagbladet.

Projekt med kortare arbetsdagar har prövats på flera håll i Sverige. I Göteborgs äldreomsorg har undersköterskor jobbat sex timmar om dagen i ett pilotprojekt. Där har sjukfrånvaron bland de anställda minskat drastiskt, rapporterar DN.

LÄS MER: Här kan sjuksköterskor få sex timmars arbetsdag​

Nu vill Socialdemokraterna i Höörs kommun införa sextimmarsdagar. I en motion till kommunfullmäktige föreslår de en försöksverksamhet.

– Allmänheten gillar i alla fall tanken. Vi testade på Höörs marknad där besökarna fick rösta med röda eller blå bollar. 84 procent var för, säger socialdemokraten Anders Magnhagen till Skånska Dagbladet.

Han vet inte hur de andra partierna kommer rösta i frågan men säger att Miljöpartiet och Vänsterpartiet driver frågan centralt. Förslaget kommer att diskuteras på kommunfullmäktige i november. Tanken är att ett försök skulle kunna inledas senast vid årsskiftet till 2017, enligt Skånska Dagbladet.

►LÄS MER: Missvisande nyhet om Sverige sprids över världen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset