Ikea är en arbetsplats som även artisten Kanye West tycker är intressant, hans besök på Ikea i Älmhult skapade stora rubriker i veckan.
Ikea är en arbetsplats som även artisten Kanye West tycker är intressant, hans besök på Ikea i Älmhult skapade stora rubriker i veckan.

Ikea och Public service-bolagen toppar listan på Sveriges populäraste arbetsgivare. En ny undersökning visar att svenskar föredrar trevlig arbetsmiljö och varierande arbetsuppgifter framför hög lön.

Topplistan över de mest attraktiva företagen har tagits fram i en undersökning som rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad låtit genomföra. Undersökningen genomförs varje år och deltagarna får svara på frågor på vilka företag som är attraktiva för arbetssökande men även hur företagen uppfattas, skriver DI Weekend.  

LÄS MER: 10 snabba tips – så vässar du ditt CV

Frågorna i undersökningen görs om varje år beroende på vilka trender som syns. I år har fokus legat på flexibilitet i arbetet och resultaten har visat att faktorer som trevlig arbetsmiljö och intressanta arbetsuppgifter går före bra lön bland svenskarna. 

I år deltog 7101 personer i undersökningen som bedömde de 150 största arbetsgivarna i Sverige. 

Förstaplatsen knep Ikea. 

– Vi är fantastiskt glada, det känns som ett starkt kvitto på att vi har ett förtroende hos svenska folket, eftersom det är en stor målgrupp som har fått svara, säger Karin Bergman, HR-chef på Ikea till DI Weekend.

På andra respektive tredjeplats återfinns public service-bolagen SVT och Sveriges Radio.

LÄS MER: Här är Sveriges bästa arbetsgivare – enligt medarbetarna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb