Hästfölet Da Vinci har blivit en internetsnackis sedan bilder på hans minst sagt ovanliga, och fräcka, utseende kablats ut.
Hästfölet Da Vinci har blivit en internetsnackis sedan bilder på hans minst sagt ovanliga, och fräcka, utseende kablats ut.

Den här hästen är något i hästväg. Hästfölet Da Vinci galopperar nämligen runt med en häst på sig.

Det brunvita fölet föddes i maj och har svarta fläckar och en vit päls på halsen, vilket i sig inte är särskilt ovanligt. Det anmärkningsvärda är när han kommer springande i profil, eftersom han då ser ut att ha sällskap av en vit häst som även den ser ut att komma springande tillsammans med honom i profil.

LÄS MER: Ridklubb serverade häst på menyn – nära 1 000 skrev under nätprotest

Och denna optiska illusion utgör ett sådant konstverk att hans ägare kallar honom Da Vinci eller ”Vinny”, efter den världsberömde italienske konstnären.

– Vi kallade honom Da Vinci på grund av markeringarna på hans axel, som ser ut som en perfekt liten häst, och då han har ett perfekt litet hjärta på rumpan också, berättade ägaren Wendy Bulmer för SWNS TV enligt The Mirror.

►   LÄS MER: Prutthästen Archie har ingen skam i kroppen

Den senast veckan har han enligt tidning blivit något av en internetkändis, efter att fler och fler tagit del av bilder på honom.

Men enligt Bulmer det är inte bara hans ovanliga markeringar som särskiljer Da Vinci från andra föl, han är äventyrlig och har en fräck personlighet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur