Enligt advokaten producerar hennes kropp alkohol. Arkivbild.
Enligt advokaten producerar hennes kropp alkohol. Arkivbild.

En kvinna blåste i polisens alkomätare och resultatet visade långt över den lagliga promillegränsen. Då upptäckte hon att hennes kropp brygger alkohol.

En domare i New York har nu avfärdat anklagelserna om rattfylla efter att ha fått ta del av bevis att kvinnan lider av så kallat ”autobryggeri-syndrom”, skriver CNN.

Det var när kvinnan stoppades av polis på grund av att hon körde med ett trasigt däck som hon fick blåsa i en alkoholmätaren, som visade att hon hade en för hög promillehalt i blodet för att få köra bil.

LÄS MER: Lollo mejades ner av rattfull bilist – mannen släpptes dagen efter

Kvinnan själv säger att hon visserligen druckit fyra drinkar, men flera timmar tidigare och ska inte ha uppvisat tecken på att vara onykter. Eftersom hennes promillehalt var så hög kördes kvinnan till ett sjukhus. Där tog läkarna blodprov under en längre period och de visade att trots att hon slutade dricka för länge sen så ökade alkoholnivån fortfarande flera timmar senare.

Hennes advokat tror nu att hon drabbats av en onormal mängd jästsvamp i magen som gör att kolhydrater omvandlats till etanol.

Enligt CNN finns en handfull andra fall av det extremt sällsynta tillståndet, som man inte säkert vet kan göra någon full. Kvinnan går nu på en jästfri diet och äter läkemedel i hopp om att bli av med den misstänkta svampen.

LÄS MER: Rattfull tre gånger på tre timmar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset