Håkan Hellström på Ullevi i juni i år. Arkivbild
Håkan Hellström på Ullevi i juni i år. Arkivbild

Håkan Hellström byter bokningsbolag från svenska Live Nation till tyska FKP Scorpio, skriver Expressen. Bytet bekräftas av festivaljätten, som bland annat arrangerar Bråvallafestivalen.

– Det stämmer att Håkan Hellström ska arbeta med oss, säger bolagets vd Folkert Koopmans till Expressen.

– Jag kan inte berätta hur vi övertalade honom. Men det gjorde vi, säger han.

Enligt uppgifter till tidningen finns det också planer på en stor sommarturné för Hellström nästa år. Detta vill FKP Scorpio dock inte kommentera.

– Vi arbetar på något. Exakt vad det blir kommer vi att gå ut med om ett par veckor, säger Koopmans till tidningen.

Publikrekord på Ullevi

Håkan Hellström har haft ett mycket framgångrikt 2016. De två spelningarna på Ullevi i Göteborg i juni slog publikrekord, då totalt 141 288 personer såg honom. I september meddelade Spotify att han är Sveriges mest spelade manlige artist på strömningstjänsten, med 878 000 lyssnare i månaden.

I slutet av augusti släpptes hans senaste, åttonde album "Du gamla du fria" som gick direkt upp i topp på albumlistan. I höst är Hellström dessutom aktuell med spelningar i Göteborg, Oslo, Stockholm, Malmö och Linköping i slutet av november och början av december.

"En fantastisk resa"

I ett sms till TT skriver Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation, att de inte kommenterar avtal eller förhandlingar.

"Men självklart är det tråkigt att inte jobba med Håkan längre efter 16 år av ett mycket fint samarbete och en fantastisk resa. Samtidigt ser vi närmast fram emot en grym arenaturné om några veckor".

Hellströms bolag Tro & tvivel AB gjorde förra året en vinst på 1,7 miljoner kronor före skatt. Det var blygsamt jämfört med tidsperioden juli 2013–december 2014, då vinsten landade på 30,8 miljoner kronor.

I fjol hade Hellström inte några större framträdanden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset