Då vill jag bara ta tillfället i akt att meddela alla fotgängare att på cykelbanor transporterar sig cyklister. På cyklar. Jag förstår att detta kan komma som en överraskning för vissa, men så är alltså fallet.

Var god titta uppmärksamt åt höger och vänster innan du korsar cykelvägen, i stället för att lite slentrianmässigt gå precis längs med cykelbanan och sedan utan minsta förvarning gå rakt ut i den. Håll dina barn i handen om du tvingas promenera alldeles intill en cykelbana, se till att när du rastar hunden att den inte är ute på andra sidan cykelvägen med kopplet spänt över min väg, och om du absolut måste dra en barnvagn på cykelbanan så håll dig så långt till höger som möjligt.

På en kombinerad cykel- och gångbana kan vi samsas och jag cyklar med lägre fart men fotgängares bör också ta hänsyn genom att hålla höger eller vänster och på så sätt lämna halva banan fri åt cyklister, och bli inte arg om jag plingar på dig för att få en möjlighet att passera. Jag förstår att min hastiga inbromsning bakom din rygg skrämmer dig men en sekund innan hade jag fri bana på din vänstra sida och när du plötsligt tog ett stort kliv åt vänster orsakade du nästan en hjärtattack även hos mig.

Kärlek till alla gröna transportväljare! Tillsammans gör vi framtiden bättre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset