I höst dominerar ett av garderobens mest mångsidiga ikonplagg – bomberjackan. Metros stilexpert guidar dig till säsongens snyggaste ytterjacka.

Bomberjackan är ett ikonplagg som har blivit omåttligt populär de senaste säsongerna. Förr förknippades bomberjackan med både skinheads och mods, men är i dag ett av höstens mest klassiska ytterplagg. 

Bomberjackan finns i flera olika utföranden och är lika självklar året runt. För att hålla värmen i den Skandinaviska kylan kan du välja en fodrad bomberjacka som på utsidan är i syntet eller bomull – vilket i sin tur ger en något tuffare ton. 

Vill du däremot klä upp bomberjackan och komma ifrån den ofta boxiga passformen bör du kika på en mer elegant modell i mocka. Perfekt för ett mer skräddat klädval. 

LÄS Fler modetips på Martins blogg

Precis som många andra klassiska militärplagg, exempelvis skepparrocken och arméjackan, kan du fynda bomberjackor för samma pris som en dagens lunch i andrahandsbutiker i god kvalité. 

Dock är utbudet hos modebutikerna och webbshopparna just nu enormt och de moderna modellerna mer gångbara.

Bomberjackans mångsidighet är ett faktum och du kan antingen välja att matcha den mer propert till en polotröja och pressveckade ullbyxor eller till ett par mörka jeans med lager-på-lager plagg som huvtröjor, skjortor och tunna stickade tröjor.

Elegant bomberjacka hos G-Star Raw.
J Crew – 3 100 kronor
JC – 699 kronor
Aspesi – 2 500 kronor
Gant Rugger – 2 499 kronor
H & M – 399 kronor
Alpha Industries – 1 695 kronor
Weekday – 800 kronor
V Ave Shoe Repair – 3 895 kronor
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset