Ett gatukonstnär i tyska staden Freital retar gallfeber på nazister med sina gerillabudskap. Med svart text på vit bakgrund hånar Dies Irae de främlingsfientliga som börjat mobilisera sig i staden.

Bland de plakat som satts upp kan Freitalborna bland annat läsa att nazister äter falafel i hemlighet och att alla nazister är skitstövlar, skriver Süddeutsche Zeitung.

Bland de lite mer utförliga budskapen finns ett som handlar om en bankir, en läsare av den kontroversiella tidningen Bild Zeitung och en asylsökande som tillsammans delar på 20 kex. 

”Bankiren tar 19 av kexen och säger till Bild Zeitung-läsaren att den ska passa sig så att inte den asylsökande äter upp alla kex”.

Totalt rör det sig om ett tjugotal affischer runtom i staden. 

Än så länge är det ingen som vet vem som döljer sig bakom namnet Dies Irae, och med tanke på de strömningar som finns i delstaten Sachsen där Essen ligger är det inte så konstigt att upphovsmannen vill vara anonym. Främlingsfientliga och nazister har under den senaste tiden samlats för demonstrationer både i Sachsen och på andra håll i Tyskland.

► LÄS MER: Politiker stoppar ”tant slår nazist”-statyn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset