Nilsson Lindelöf under matchen mot Brighton.
Nilsson Lindelöf under matchen mot Brighton.

Victor Nilsson Lindelöf, 24 år, gjorde succé i fotbolls-VM. Men i klubblaget har han det tuffare. Enligt Daily Mail är svensken Manchester Uniteds sämsta mittback sedan 2014.

Sverige tog sig hela vägen till kvartsfinal i sommarens fotbolls-VM, och en spelare som hade stor del i det var mittbacken Victor Nilsson Lindelöf. Tillsammans med Andreas Granqvist bildade han ett av turneringens starkaste mittlås.

Ny kritik efter förlusten

Men vardagen i Manchester United är inte lika framgångsrik. Redan förra säsongen, Nilsson Lindelöfs första i storklubben, kritiserades svensken stundtals och ansågs vara för passiv i sitt spel.

LÄS MER: Efter VM-succén: Sverige förbi stornationer på världsrankingen

Och även om United inledde årets säsong med att besegra Leicester med 2-1 har kritiken börjat hagla igen efter helgens 2-3-förlust mot Brighton. Både mot lagets försvarsspel i allmänhet och Nilsson Lindelöf i synnerhet.

Kallades ”Iceman”

Brittiska Daily Mail tog tillfället i akt att ranka Uniteds samtliga mittbackar som varit i klubben sedan 2014 – och där är svensken sämst tillsammans med holländaren Daley Blind.

”United väntade så länge på Lindelöf. Efter månader av förhandlingar med Benfica fick de in Mourinhos måltavla. Han kallades ’Iceman’ när han anslöt, men i stället för att agera iskallt under press har han frusit till is i de avgörande lägena under sina 31 matcher för klubben. Lindelöf hyllades av Mourinho förra veckan, men har fortfarande misslyckats med av bevisa varför klubben var så desperata i att värva honom”, skriver tidningen.

Hela listan – så rankas mittbackarna

Phil Jones, betyg 7/10

Chris Smalling 6/10

Jonny Evans 6/10

Eric Bailly 5/10

Paddy McNair 5/10

Marcos Rojo 5/10

Daley Blind 4/10

Victor Nilsson Lindelöf 4/10

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om fotboll