Linköpings målvakt Marcus Högberg höll nollan mot Frölunda.
Linköpings målvakt Marcus Högberg höll nollan mot Frölunda.

Frölunda hade öst in 65 mål – flest i SHL-ishockeyn.Men Marcus Högberg kunde ingen göteborgare överlista.Han nollade motståndarna när Linköping vann med 3–0 och tog fjärde raka hemmasegern.

Någon uttalad förstemålvakt finns inte i LHC – men de tre senaste omgångarna har Marcus Högberg fått vakta kassen.

Sannolikheten för att kollegan Jacob Johansson får agera båsöppnare igen nästa match borde var ganska stor.

22-åringen agerade nämligen väldigt stabilt mot heta tabellettan Frölunda, som hade vunnit sex raka matcher.

De annars så målglada göteborgarna – som hade producerat 65 mål på 21 omgångar (flest i SHL tillsammans med Brynäs inför lördagen) – klarade inte att passera honom en enda gång.

33 skott – men inget gick in.

– Om det är min bästa match i höst? Ja, det måste det vara sett till motståndet. Jag har byggt upp en väldigt bra form och det känns kanonbra för tillfället. Då underlättar det att man får stå i match efter match, så jag har inget emot att fortsätta så, ler han.

Trivs mot Frölunda

Linköping vann även borta mot Frölunda, då man vände på slutet fram till 3–2. Även då vaktade Högberg kassen.

– Jag trivs bra mot Frölunda och det verkar som att resten av laget gör det också. De är också anfallsglada och det blir alltid ett snabbt och offensivt spel. Vi har ju varit väldigt ojämna i höst och då känns det som ett bra kvitto på vår kapacitet att vi slagit serieledaren båda mötena.

Under de åtta första hemmamatcherna tog LHC bara en enda fullpoängare – nu har man fyra raka segrar med totalt 16–4 i egna arenan.

Bra självförtroende

Samtidigt har trenden vänt på bortaplan – där man tog 15 av 24 möjliga poäng i början. Nu har laget två raka förluster på resande fot.

– Och nu undrar folk varför vi inte kan vinna både hemma och borta samtidigt, säger Högberg och skrattar.

– Är ju svårt att vinna alla matcher. Det är säkert en del tillfälligheter, men vi har skaffat oss ett bra självförtroende hemma vilket är viktigt att ha. Det vi behöver förbättra är att bli jämnare. Det får inte skilja så mycket mellan Insatserna.

Broc Little, Garrett Roe och Henrik Törnqvist svarade för målen inför 7 070 åskådare i den fartfyllda och heta fajten.

– Vi såg passiva och tröga ut, sade gästernas tränare Roger Rönnberg.

– Önskar vi kunde ha den effekten på fler lag. En av våra bästa matcher i höst, kontrade Linköpings assisterande tränare Klas Östman.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset