Två män i 40-årsåldern misstänks för förberedelse till allmän ödeläggelse. Arkivbild.
Två män i 40-årsåldern misstänks för förberedelse till allmän ödeläggelse. Arkivbild.

Två män i 40-årsåldern misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. En av dem misstänks sedan tidigare för förberedelse till mordbrand i Eskilstuna.Männen har kopplingar till högerextrema grupper.

– Det framkom i förra utredningen, och det har framkommit även nu att det är på det viset, säger åklagaren Anna Asklöf, till TT.

Männen greps natten mot tisdagen med vad som misstänks vara explosiva föremål i en bil sedan larm om en explosion i ett skogsområde i Eskilstuna inkommit till polisen.

– Vad det var för föremål kan jag inte gå ut med i nuläget, säger Susanna Ricknert vid polisen i Södermanland.

Männen anhölls först men har släppts på fri fot sedan misstankarna försvagats.

En teknisk undersökning pågår dock fortfarande och polisen har gjort husrannsakan på adresser som har anknytning till de båda männen.

En av männen greps i augusti misstänkt för förberedelse till mordbrand. Utredningen pågår fortfarande, och i det fallet har Säkerhetspolisen varit inkopplad, enligt Anna Asklöf.

– Just det här ärendet vet jag utreds av polismyndigheten. Som i många andra fall följer vi utredningen, men det är inte vi som utreder, säger Mark Vadasz, kommunikationschef på Säpo, till TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset