Polisen i Leipzig omringade omkring 250 demonstranter efter att protesterna blivit våldsamma och affärer plundrats.
Polisen i Leipzig omringade omkring 250 demonstranter efter att protesterna blivit våldsamma och affärer plundrats.

Under måndagskvällen marscherade demonstranter från den islamkritiska organisationen PEGIDA genom gatorna i den tyska staden Leipzig. Polisen omringade minst 250 högerextrema personer efter att lokala affärer, restauranger och företag hade plundrats.

Massövergreppen i Köln har gett upphov till rasande protester runtom i Tyskland och en hätsk stämning bland invandringskritiker.

Under söndagskvällen blev en grupp om sex pakistanier och en syrier utsatta för våldsamma attacker i Köln, skriver CNN. Två av dem fick föras till sjukhus. Omkring 20 oidentifierade personer misstänks ligga bakom attackerna. Nyhetsbyrån Reuters skriver, med hänvisning till den tyska tidningen Express, att förövarna tros vara "huliganer" som samordnat attackerna via Facebook.

Under måndagskvällen marscherade demonstranter från den islamkritiska organisationen PEGIDA genom gatorna i den tyska staden Leipzig. 

►LÄS MER: Massövergrepp väcker tysk avsky

Några skanderade ”Deportera dem” och syftade på flyktingarna medan andra viftade med plakat och krävde att flyktingarna ska skickas till sina hemländer, rapporterar CNN. På ett plakat stod det ”Rapefugees not welcome” och på en annan ”Islamister inte är välkomna”. På ytterligare en affisch avbildas Tysklands förbundskansler Angela Merkel som blir tafsad på. 

Enligt Maria Braunsdorf, talesperson för polisen i Leipzig, omringade polisen minst 250 högerextrema personer efter att lokala affärer, restauranger och företag hade plundrats. Flera av gärningsmännen bar masker för att skydda sin identitet, säger hon till CNN. 

I närheten hölls en motdemonstration för att visa sitt stöd till flyktingarna där plakaten i stället löd ”Välkommen till Leipzig”.

►LÄS MER: Polisen: Drar runt män som intresserar sig väl offensivt för flickor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott